Bananglass
2 bananer
Skiva bananen och frys in.
Mixa bananen till glasskonsistens.
Går att göra med olika smaker genom att mixa med andra frusna frukter som t ex. mango..
Chokladbollar
12 dadlar
3 dl havregryn
1 dl kokosolja
2 msk kakao
2 msk kokt kaffe
(1-2 dl riven kokos)
Mixa dadlarna.
Tillsätt övriga ingredienser och mixa till en slät deg.
Rulla bollarna i riven kokos.
Ställ i frysen till det är dags att servera.
Citron kladdkaka
1 citron
150 g smör
2 ägg
2,5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1,5 dl vetemjöl
Sätt ugnen på 150.
Smöra och bröda en form med 20 cm diameter.
Smält smöret och låt svalna.
Tvätta och torka citronen, riv skalet och pressa saften i en skål.
Vispa ägg och socker vitt och fluffigt, sänk hastigheten och tillsätt vaniljsocker, citronsaft och citronskal. Vänd ner smör och mjöl. Häll smeten i formen.
Grädda i mitten av ugnen i ca 30-40 min.
Servera kakan tillsammans med grädde eller vaniljglass, en lakritssås, pudratflorsocker och citronzest.
Fläderblomsaft
50 stora fläderblomklasar
4 skivade citroner
2 kg strösocker
2,5 liter kokande vatten
Vid behov skölj fläderblommerna i ett durkslag med ljummet vatten.
Varva fläderblomklasar, skivade citroner och socker i en stor kastrull.
Häll över kokande vatten och lägg på lock.
Låt stå i rumstemperatur och svalna.
Ställ sedan in kastrullen i kylen.
Ta bort citronskivorna efter 2 dygn, låt kastrullen stå ytterliggare 2 dygn.
Ta bort citronskivorna och de flesta blommorna. Sila saften med en saftsil.
Häll upp på flaskor och frys in.
Wetterlin © 2017