Marcus lyxiga scones
3 dl siktat dinkelmjöl
2 dl havregryn
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
2 dl yoghurt
1 dl vallmofrö och sesamfrö
1 nypa havsalt
1 dl riven ost
Sätt ugnen på 250 grader.
Blanda torra ingredienser (förutom havsalt).
Blanda i yoghurten till en smet.
Klicka ut fyra bullar på bakplåtspapper.
Strö lite havsalt på bullarna.
Grädda 8 min.
Lägg den rivna osten på bullarna.
Grädda ytterligare 8 min.
Snabbröd
1 dl mandelmjöl
1 ägg
1 msk kokosolja
0,5 tsk havsalt
Blanda ihop till en smet.
Bred ut i en form.
Grädda ca 2 min i micro.
Morots & valnötsbullar
4 dl mandelmjöl
0,5 dl kokosmjöl
1 msk fiberhusk
2 tsk bakpulver
1 tsk havsalt
6 ägg
1 stor morot
2 dl vatten
Sätt ugnen på 200 grader.
Vispa ägg och vatten.
Blanda torra ingredienser.
Riv moroten och krama ur.
Blanda alla ingredienser.
Klicka ut på små bullar på bakplåtspapper.
Grädda 20 min.
Wetterlin © 2017